full screen background image
Rasadnik Jalovik - Cetinari u saksijama

RASADNIK


Rasadnik Jalovik Rasadnik Jalovik Rasadnik Jalovik

RASADNIK JALOVIK


Rasadnik Jalovik se već tri decenije bavi proizvodnjom četinara za hortikulturno uređenje dvorišta i poslovnih prostora. Rasadnik godišnje proizvodi preko 50.000 sadnica četinara, koji se gaje kako u zemlji, tako i u saksijama. Trenutno u redovnoj proizvodnji imamo preko 100 različitih vrsta četinara i taj broj se povećava svake godine. Takav asortiman naš rasadnik čini jedinstvenim na našem tržištu. Pored stalne ponude od preko 80 vrsta četinara, rasadnik proizvodi i unikatne topijare od različitih vrsta tuja, pačempresa, juniperusa, šimšira, tisa i cupresociparisa. Sve to, naš rasadnik čini jednim od najraznovrsnijih u zemlji, koji stiče sve veću prepoznatljivost među domaćim kupcima zbog karakterističnog kvaliteta biljaka. Rasadnik Jalovik je svoju proizvodnju usmerio pre svega na plemenite, visoko-dekorativne vrste, idealne za hortikulturno uređenje dvorišta, vrtova, i poslovnih prostora. Pošto je cilj našeg rasadnika kvalitet, poslednju deceniju se specijalizujemo u saksijskoj proizvodnji odraslih biljaka.


ČETINARI U SAKSIJAMA - Specijalnost Rasadnika


Specijalnost rsadanika Jalovik je saksijska proizvodnja odraslih četinara. To podrazumeva da su biljke od početka gajene u plastičnim saksijama, što omogućuje izuzetan kvalitet sadnog materijala. Saksijski negovan koren pruža mogućnost sigurnog sašenja biljaka tokom cele godine. Dok su tradicionalne hortikulturne prakse podrazumevale su da se četinari mogu presađivati samo tokom sezone, odnosno tokom perioda mirovanja vegetacije. Biljka godinama gajena u saksijama, sa druge strane, ne trpi oštećenja korenovog sistema prilikom presađivanja, pa joj promena sredine ne predstavlja šok. Iz ovih razloga, naš rasadnik kupcima, pored generalno veće sigurnosti tokom presađivanja, omogućuje da svoj vrt urede onda kada oni to žele, nezavisno od godišnjeg doba i klimatskih uslova.


RASADNIK POSVEĆEN KVALITETU


Sve biljke koje vidite u našoj ponudi su od početka proizvod našeg rasadnika. Kako bismo našim kupcima osigurali najbolji kvalitet, mi ne uvozimo i ne trgujemo sadnicama. U samoj proizvodnji koristimo isključivo sirovine najvišeg kvaliteta. To znači da Rasadnik Jalovik za sve biljke u saksijskoj proizvodnji koristi isključivo profesionalne supstrate i đubriva, proizvedene po najvišim svetskim hortikulturnim standardima. Svaka biljka se prehranjuje jednom godišnje đubrivima tipa "Osmocote", sa ravnomernim rastapanjem do 14 meseci. To znači da svaka kupljena biljka u našem rasadniku u korenovom sistemu poseduje optimalnu prehranu za još najmanje dva meseca nakon kupovima, a najčešće i duže od toga. To znači da će biljka kod vas nastaviti sa nesmetanim napretkom i bezbolno podneti promenu sredine. Biljke tokom gajenja u rasadniku dobijaju dosta pažnje i nege, a između ostalog: optimalnu vlagu i prehranu i redovno uklanjanje suvišnih bočnih grana tokom rasta. Ovo poslednje povećava otpornost naših biljaka na mehanička oštećenja i održava idealnu, prirodnu formu svake četinarske vrste.

UREĐENJE DVORIŠTA I SADNJA ČETINARA


Rasadnik pruža i usluge projektovanja, uređenja dvorišta i sadnje četinara. Pre uređenja dvorišta kupcima se nudi vizuelno rešenje buduće hortikulturne površine. Na ovaj način je moguće uskladiti mogućnosti pejzažne arhitekture sa ukusom samog kupca. Pored same sadnje ukrasnih biljaka, takođe vršimo i usluge postavljanja tepih trave, ukrasnog malča ili kamena. Odrasle biljke gajene u saksijama pružaju mogućnosti uređenja tokom cele godine, čak i tokom vrelih letnjih meseci. Kupci dobijaju gotov vrt, sa potpunim estetskim efektom, bez potrebe da se čeka da biljke odrastu ili da se oporave od sađenja. Rasadnik takđe nudi i mogućnosti direktne kupovine biljaka u dekorativnim saksijama, spremnim za izlaganje ispred vašeg poslovnog prostora. Kupcima u bližoj okolini nudimo i usluge održavanja odraslih četinara, redovnog đubrenja, orezivanja, održavanja topijarnih formi, itd.

RASADNIK - BEOGRAD


Udaljenost Rasadnik - Beograd je u proseku nešto više od 60 kilometara. Do rasadnika Jalovik se stiže preko Obrenovca, magistralnim putem Obrenovac - Šabac. Rasadnik Jalovik nudi isporuku robe na području Beograda, na adresu kupca uz minimalne troškove. Isporuke za Beograd se vrše svakih nekoliko dana. Robu je moguće poručiti preko e-maila ili telefona i tom prilikom ugovoriti detalje tražene isporuke.